Vertrouwen

image

11 juli 2015 – Achter mij de voordeur van de pastorie van As. Voor mij een bijna leeg grasveldje op een paar witte partytentjes na. Ik wandel onmiddellijk de natuur door het ‘Nationaal Park Hoge Kempen’. Als ochtend gymnastiek klim ik de replica boortoren op waarmee boormeester André Dumont in 1901 de eerste steenkool in As naar bovenhaalde. Honderdvijvendertig trappen. Bovenop heb ik een zicht over het Nationaal park.  Vanaf hier wandel ik elf kilometer lang in één rechte lijn richting Elen. Eindelijk kan ik eens de routebeschrijving voor een lange tijd in mijn broekzak laten. Op de weg heel veel fietsers en één vreemde eend 😉 . Vaak hoor ik mensen zeggen. ‘Voel jij je niet eenzaam.  Dit zou ik niet kunnen. ‘ Zelden voel ik me alleen. Fietsers en wandelaar zeggen elkander afwisselend goedendag. Een goeiedag een klein en waardevol gebaar. Verbintenis.  Ik stap een kamp domein binnen. Einde van het kamp. Spanning en stress is er aanwezig. Ouders kuisen er de lokalen.  Schrik is te horen wanneer ik hen vraag om de toiletten te gebruiken. Een platte kaas en yoghurt wordt me aangeboden. Deze eet ik op alsook mijn twee resterende broodjes vanuit Bilzen. Een beetje verder wandel ik naar links, met een zelfverzekerde stap en een lichaam die terug op krachten is gekomen. Op de hoek een wit huis die mijn aandacht trekt. Een vrouw  spreekt me aan : ‘Naar waar gaat u?’. ‘Naar ginder!’ en ik stap verder. ‘Dat mag niet!’. Nog altijd zelfverzekerd en met een vriendelijke glimlach antwoord ik ‘Ja toch, dit is mijn pad, het is juist.’ Tot de vrouw me meld dat dit eigendom is van het Vipassana Meditatie centrum. En plots werd het me duidelijk dat mijn gedachten bij dit centrum lag en effectief de wandelroute was er net naast. Met een folder zet is de weg verder.   Een wielrenner en zijn vrouw komen even terug op hun stappen nadat ze mijn Jacobsschelp achterop hadden gezien. We wisselen ervaringen uit rond de camino.  Praten over de buurt waar ik nu door wandel.  De vrouw zegt “Daar moet je toch sterk voor zijn”! Deze zin blijft aanwezig. Ben ik sterk! Ik gebruik liever het woord kracht. Vaak hoor ik angst bij de ander of verschillende reden worden aangekaart.  Ik ben ervan overtuigd dat er veel meer mensen zo een weg kunnen ondernemen mits vertrouwen in zichzelf en de weg zelf.
Wanneer je de deur opent naar wat je binnenin voelt, dan geef je jezelf de kans tot groeien. Eenmaal die deur open, geef je jezelf de kans om in je kracht te komen staan.  Je komt in een wereld die je niet onbekend is. De wereld van je ‘Zijn’.
In Heppeneert volg ik een misdienst mee onder twee Lindebomen. s’ Avonds kom ik bij Zuster Maria en Marie-Thérèsa terecht in Maaseik.

image

3 gedachtes over “Vertrouwen

  1. Vertrouwen, kracht, groeien, Zijn, jouw pad volgen.
    Niet iedereen weet dat er een pad is.
    Vaak zijn mensen afgeleid door materie, prikkels, goals, opvoeding, enz. ….
    Elk bekijkt het vanuit zijn context waardoor de perceptie altijd anders is.
    Dit kunnen loslaten maakt ook deel uit van je pad volgen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s