Wallonië

image

14 juni 2016 – Vandaag begin ik aan mijn tocht, waar ik de Jacobskerken van Wallonië zal verbinden met deze van Vlaanderen.
Het was even puzzelen bij het uitstippelen van het driehoekje Aalbeke – Doornik – Ronse zou gaan verbinden. Boeken, topografische kaarten…een huzarenstukje. ‘ Moh, Jasmine! En een GPS’, zei een klein stemmetje. En zo kwam de eerste stap naar een wandelgps. Wat een gemak. Geen kaart lezen, vrij wandelen.
De lange luie donkere maanden zijn voelbaar in mijn lijf. Mijn bekken, lage wervels laten van zich afweten. Iedere stap zet ik bewust neer.
Het is middag, ergens ten midden de velden in de buurt van Dottenijs.
De eerste schelp, daarboven staat ‘Bienvenue en Wallonie’. Dit is te horen en voelbaar wanneer ik de eerste mensen ontmoet. ‘Bonjourrrr’, met een r die blijft aanslepen. Kleine pittoreske dorpen. Hoewel ik die dorpjes ken vanuit mijn jeugd, pitoresk heb ik ze toen nooit ervaren.
Ter hoogte van een nieuw aangelegd rondpunt en Famiflora, in de buurt van Herseaux (famiflora voor velen ook gekend als Dadiflora waar mensen er van her en der om planten komen) zoek ik het GR pad. Links, rechts, terug, nergens te vinden. De gps stuurt mij er dwars doorheen. Het centrum bouwde pal op het GR pad. Rebedebie, verdwenen. Hmm en nu! Onbekend voor allen wie ik aanspreek.
Een koppel. ‘Kennen jullie hier een beetje de buurt’, vraag ik hen. ‘Oh, doe jij mee aan dat tv programma, je weet wel op Brt’, vraagt de vrouw me.
Ik loop de parking af langs het gebouw, puinhoop, lange grassen…gevonden! De drukke straat over. Het klompen dorp Evregnies, richting Pecq. Mijn slaapplaats ten huize van mijn jongste broer en metekind Liudmila.
Potje koken. Hulp bij leerstof. Rekenen, oeps, niet mijn sterkste kant en zeker niet wanneer er strepen tussen getallen staan. Ik leer bij 🙂 .
Tijd voor het slapen gaan. Nog eerst een selfie, zo een beeld dat je neemt van jezelf. We zijn net twee pubers. Licht uit. Slaapwel.

image

2 gedachtes over “Wallonië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s